Одржана конференција о дигитализацији, екологији и здрављу - Визија 2030.

У Сарајеву је 13. септембра 2023. године одржана конференција под називом ”Креирање и уједначавање научно-истраживачких политика на Западном Балкану - Визија 2030. Дигитализација, екологија и здравље” (енгл. “Policy Dialogue on Aligning Priorities in the Western Balkans – Vision 2030. Digital/Green/Health Pathways”).


На конференцији су изложени резултати досадашњих анализа стања у области дигитализације, екологије и здравља у земљама Западног Балкана, а од стране стручњака са дугогодишњим искуством у овим областима.

 

Конференција представља прилику за професионалце из различитих научно-истраживачких области да се укључе у конструктиван дијалог и да предложе ефикасна рјешења и инструменте за усклађивање приоритета земаља Западног Балкана са приоритетима Европске уније када је у питању стратешко планирање у областима дигитализације, екологије и здравља.

 

Конференција је организована у оквиру пројекта ”Одговори кроз политике – подршка у стратешком планирању научноистраживачког рада и иновација на Западном Балкану” (енгл. POLICY ANSWERS R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS) у којем у својству партнера учествује и Филозофски факултет Универзитет у Бањој Луци. Финансирање овог пројекта је одобрено путем оквирног програма за истраживање и иновације Хоризонт Европа (Horizon Europe). 

 

У име пројектног тима Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци у раду конференције је учествовао Драган Драгомировић.

 

 

Више информација о пројекту POLICY ANSWERS:

 

•         Интернeтска страница: www.westernbalkans-infohub.eu

•         Фејсбук: https://www.facebook.com/WBInfoHub

•         Линкдин: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

•         Tвитер: https://twitter.com/WBInfoHub

•         Јутјuб канал: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

•         Електронска пошта: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu


Item Item Item Item Item
1 /

Објављено 14.09.2023.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ