Проф. др Славица Тутњевић одржала предавање о изазовима дигиталног доба

У четвртак, 20. јуна 2024. године, у Вијећници Банског двора, одржано је четврто предавање у серији предавања намијењених широј заједници које организују Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци и Културни центар Бански двор. Предавање под називом "Дјеца и екрани – када је превише?" одржала је проф. др Славица Тутњевић, ванредна професорица Филозофског факултета.


Ово предавање је окупило велики број заинтересованих родитеља, наставника и осталих чланова заједнице који су имали прилику да сазнају више о изазовима који долазе са кориштењем дигиталних технологија од стране дјеце и младих. Професорица Тутњевић је у свом излагању детаљно обрадила теме као што су контролисање и ограничавање приступа дигиталним технологијама, утицај на ментално здравље, дигиталне зависности, те како препознати и спријечити негативне посљедице.


Посебан акценат је стављен на проблеме као што су говор мржње, насиље на друштвеним мрежама, секстинг и изнуде, са смјерницама за сигурно и паметно кориштење дигиталних технологија у складу са узрастом и потребама дјеце.


"Циљ нам је да помогнемо родитељима и наставницима да боље разумију како дигиталне технологије утичу на дјецу и како могу креирати здравије окружење за њихов развој," изјавила је проф. др Славица Тутњевић.


Серија предавања, чији је циљ подстицање здравијих и продуховљенијих животних стилова, наставља се са новим темама и предавачима у наредним мјесецима.


Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци остаје посвећен стварању подстицајног и пријатног образовног и научноистраживачког амбијента, те развоју критичког мишљења и постигнућа студената кроз иновативан наставни процес и ваннаставне активности.


Предавање "Дјеца и екрани – када је превише?" које је одржала проф. др Славица Тутњевић, можете послушати на линку: Дјеца и екрани – када је превише? |проф. др Славица Тутњевић (АУДИО)Item Item Item Item
1 /

Објављено 21.06.2024.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ