Предавање: Дјеца и екрани – када је превише? |проф. др Славица Тутњевић

Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци и Културни центар Бански двор организују серију предавања намијењених широј заједници са жељом да помогнемо нашим суграђанима у суочавању са различитим изазовима, али и да их подстакнемо на здравије и продуховљеније животне стилове.


Четврто предавање на тему Дјеца и екрани – када је превише? одржаће ванредна професорица Филозофског факулета Универзитета у Бањој Луци проф. др Славица Тутњевић. Предавање је фокусирано на изазове са којима се данашњи родитељи суочавају када је у питању кориштење дигиталних технологија од стране дјеце.


Да ли је, како и колико у данашње вријеме могуће и потребно контролисати и ограничити приступ дигиталним технологијама код дјеце почев од најранијег узраста па све до адолесценције? Разговараћемо о најчешћим начинима кориштења дигиталних технологија од стране дјеце и младих, о утицају дигиталних технологија на ментално здравље дјеце и младих, те о дигиталним видовима зависности - како их можемо препознати и шта можемо учинити да се спријече. Биће говора и о најчешћим проблемима са којима се дјеца сусрећу на интернету, која, поред прекомјерног кориштења, укључују говор мржње и насиље путем друштвених и комуникацијских мрежа, изазове, секстинг, изнуде, итд. Коначно, закључићемо са смјерницама за сигурно и паметно кориштење дигиталних технологија у складу са узрастом и потребама дјеце.


Предавање ће се одржати у четвртак, 20.06. 2024. године у 18.00 часова у Вијећници Банског двора.


Улаз је слободан, добро дошли!


Објављено 13.06.2024.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ