Студенти Учитељског студија боравили на Педагошком факултету у Сомбору

На основу споразума о сарадњи између Филозофског факултета у Бањој Луци и Педагошког факултета у Сомбору студенти треће године (Анђела Вукаловић, Анђела Вујановић и Душка Вуковић) и четврте године (Свјетлана Вујановић и Јелена Предојевић) Учитељског студија боравили су на Педагошком факултету у Сомбору, у периоду од 17. марта до 23. марта 2024. године.


Студенти су имали прилику да се упознају са радом Педагошког факултета, да размијене искуства са студентима из Сомбора, али и да присуствују предавањима и вјежбама на студијском програму за образовање учитеља. Домаћини студијског боравка били су проф. др Саша Марковић (декан), проф. др Сања Голијанин Елез (продекан за наставу и докторске студије), проф. др Михаел Антоловић (продекан за науку и међународну сарадњу). Поред студената Филозофског факултета Педагошки факултет у Сомбору угостио је и студенте са Учитељског факултета у Лепосавићу. Студенти су изразили задовољство боравком у Сомбору и жељу да поново посјете овај град који, како су и сами истакли, „има душу“.


Дана 22. марта 2024. године Педагошки факултет у Сомбору службено су посјетили наставници Филозофског факултета, проф. др Славиша Јењић и доц. др Желимир Драгић. Поводом тога одржан је и састанак са руководством Педагошког факултета, а најважније теме састанка односиле су се на јачање већ остварене сарадње између ова два факултета.


Објављено 26.03.2024.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ